De examenstressblessure

Beste student,

U behaalde de graad van bachelor of science in de revalidatiewetenschappen en mag bijgevolg starten in het mastergedeelte van de opleiding.
Wij bieden aan elke nieuwbakken bachelor in de revalidatiewetenschappen de mogelijkheid om een extra stage af te werken tijdens deze lange vakantiemaanden zodat de geziene leerstof niet verloren gaat. Daarom kan u kiezen uit één van de onderstaande letsels om te behandelen deze zomer.

- Periostitis Tibiae*
- Periostitis Fibulae*
- Stressfractuur Tibiae*
- Stressfractuur Fibulae*

* letsels worden aangebracht op de student en niet op derden

met vriendelijke groet
Het stagesecretariaat

De ijverige student was natuurlijk dolgelukkig met dit aanbod en schreef meteen een mail terug:

Beste,

Bedankt voor deze unieke kans om mij verder te ontwikkelen als toekomstig kinesitherapeut, uiteraard geef ik hiervoor mijn toestemming.
Graag had ik het volledige proces van 1 van deze letsels gevolgd, zo krijg ik de mogelijkheid om mijn inzicht in de diagnostiek en medische beeldvorming uit te breiden/ te herhalen.
Waar en wanneer zou deze stage plaatsvinden?

Met vriendelijke groet
Wouter Devalet
Student 3de bachelor Revaki

Meteen kreeg ik volgende mail terug:

Beste student,

U kan wat ons betreft meteen beginnen aan deze stage, een stageplaats zal u worden toegewezen door de behandelende arts.

Met vriendelijke groet
Het stagesecretariaat

"Vreemd", denkt de student:"Eerst een eerste looptraining na de examens afwerken, daarna antwoorden op dit bericht."
Na een uurtje genieten komt de student thuis. Hij voelt nu voor het eerst een vervelende pijn net boven de buitenenkel. "Ik heb mijn enkel toch niet opnieuw omgeslaan?" denkt de student met een lichte paniek in zijn interne stem. Het bericht van de UGent verloor hij volledig uit het oog.

De volgende dag staat hij op zonder enig probleem... 1 stap later was er wel een probleem. Meteen werd de laptop gestart want de stage zou niet kunnen doorgaan. Toen viel zijn oog voor het eerst op de kleine lettertjes...


Het kon een echte conversatie geweest zijn (of toch bijna) na het verloop van de laatste dagen. De diagnose: periostitis fibulae, beter gekend als de alom gevreesde beenvliesontsteking van het kuitbeen.

Aangezien er eerst werd gevreesd voor een stressfractuur valt de diagnose al bij al nog mee, maar de loopschoenen zullen langer dan gepland in de kast blijven. Ook de fiets blijft nog enkele dagen op stal.

Meer info volgt!

Wouter

De commentaren zijn gesloten.