Duatlon Elsegem, over voeten en grond

In de 2 weken sinds mijn titel is er veel gebeurd. Jammer genoeg niet veel goeds op trainingsvlak en de duatlon in Elsegem was daar het bewijs van.

Bachelorproef en examens, het vraagt meer van een mens dan je zou willen/verwachten. De kwaliteit van mijn trainingen ging er niet op vooruit, net zoals mijn slaapkwaliteit (lang leve de niet afkoelbare sauna genaamd mijn kot). Dit gewoon als inleiding om te zeggen dat de duatlon in Elsegem voor mij niet het verhoopte resultaat opleverde.

De wat aparte formule 3 - 33 - 3 zou een heel andere wedstrijd opleveren in vergelijking met de meer courante sprintafstand 5 - 20 - 2.5. De sterke fietsers kunnen een korte eerste run overleven dus zouden er wel eens grotere peletons kunnen ontstaan.

En jawel dat was ook het geval, na een eerste run waarin ik er met een slecht gevoel vrij rap werd afgelopen kwam ik snel in een groep van ongeveer 10 man. Het tempo werd constant hoog gehouden en dat zorgde ervoor dat we opnieuw richting de kop van de wedstrijd reden. Ik voelde mij niet slecht, maar kreeg mijn energiedrank minder vlot binnen dan normaal. Na 10km kwam een atleet 2 plaatsen voor mij net niet ten val na een slipper van zijn achterwiel, ook ik moest vol in de remmen en kon ternauwernood een date met het asfalt vermijden. Door het maneuvre verloor ik een kleine 50m op mijn groep en dat gat moest natuurlijk dicht gereden worden. Na een 25" achtervolgen tegen 50km/u kon ik opnieuw bij de groep. Mijn benen hadden de inspanning goed verteerd, mijn maag blijkbaar minder. Enkele tellen later kwam een mengsel waarvan ik u de details zal besparen langs de omgekeerde weg naar buiten. 

Mijn eerste idee was om door te rijden, maar de grote groep zat al te ver en na een blik richting mijn rechterarm en -been besloot ik dat het publiek waarschijnlijk weinig interesse had in mijn voeding van 3 uur voordien.

Het kan niet elke week prijs zijn, maar na deze vertoning heb ik besloten om niet deel te nemen aan de duatlon in Pittem en ook het BK in Gullegem laat ik links liggen. De combinatie van 10 - 12u blokken/dag + met volle overgave (no pun intended) moeten trainen is voor mij niet haalbaar. Vandaar de keuze om nu enkele weken te sporten als ontspanning om in het najaar potten te breken (of er in over te geven)

Wouter

De commentaren zijn gesloten.