Duatlon Ruddervoorde, een schitterende lentedag

Hoe ziet voor jou de ideale lentedag eruit? De kans is groot dat je spontaan aan een stralende zon, een kleine 20°C en weinig wind denkt. Zondag was het ook een schitterende lentedag, tenminste voor de liefhebbers van wind, 5°C en een occasionele hagelbui.

De duatlon in Ruddervoorde is traditiegetrouw een non-drafting sprintwedstrijd dus kan ik wederom copy pasten van vorige week wat voorbereiding op Hosingen betreft.
In mijn vorige bericht had ik de stiptheid van onze Waalse collega's wat in vraag getrokken. Bij deze bied ik mijn excuses aan, want de Vlamingen deden het nog een stuk beter. 2 maal werd de start met 15' verlaat enkele minuten voor de wedstrijd van start moest gaan.
De eerste kilometer besloot ik mee te gaan met de kopgroep zodat mijn beentjes en bij uitbreiding de rest van mijn lichaam weinig last zou hebben van de wind. Het duo Van de Walle/Nackaerts bleef een hoog tempo ontwikkelen en dat konden diezelfde beentjes niet volgen zonder te ontploffen. De rest van het eerste looponderdeel liep ik in de groep voor plaats 7, samen met Sam Lepoutre en Vivien Tetart

Op de fiets was ik wederom de speelbal van de strakke noordenwind, maar ook deze keer kon ik een degelijk tempo ontwikkelen en wisselen op de 9de plaats.

Na de wissel was het energievaatje nog niet leeg. Na 1km kon ik Sam Lepoutre voorbijsnellen, daarna was Kenny Couvreur aan de beurt. Dat was tenminste de bedoeling, hij gaf zich niet zomaar gewonnen waardoor ik even begon te twijfelen... Toen maakte ik de cruciale fout om niet meer door te lopen en een spurt af te wachten. Op 300 meter van de streep kwam ik tot het plotse besef dat ik geen spurter ben en misschien toch had moeten doorlopen. Enkele tellen later kreeg ik de hielen van mijn tegenstrever te zien en werd mijn "plotse besef" bevestigd.

Het werd dus een 8ste plaats algemeen, 3de U23. Had ik blijven doorlopen had ik richting een 5de plaats kunnen gaan. Maar ook hier zou ik waarschijnlijk het deksel op neus gekregen hebben in de spurt.
Next up: een tochtje in de heuvels rond Hosingen

Wouter


De commentaren zijn gesloten.