Duatlon Frasnes-Lez-Anvaing, non-drafting is optioneel

Het trouwe publiek zat wederom te verlangen naar een nieuw blogbericht, honderden mails stroomden binnen met het verzoek om ook de wedstrijd van Frasnes-lez-Anvaing te voorzien van een humoristisch, vlot lezend, doch inhoudelijk hoogstaand verslag. Als vanzelfsprekend verscheen een nieuw meesterwerk op het scherm van mijn laptop. Daarna smeet ik de volledige tekst weg en schreef ik dit.

De periode van zaaien loopt zo stilaan op zijn eind, de plantjes zijn al een stuk steviger geworden en de oogst kan bijna beginnen. Toch was het nodig om deze planten van extra mest te voorzien in de vorm van competitie om de laatste groeispurt richting Hosingen in te zetten.
Frasnes is een wedstrijd zoals we er slechts weinig overhouden in België: non-drafting. Dus ook op dat vlak was deze duatlon perfect richting Luxemburg.
Zowel het loop- als fietsparcours waren pittig met dank aan de golvende wegen en de wind die dit jaar nog geen enkele wedstrijd heeft gemist.
Blijkbaar was ik niet de enige die Frasnes als ideale springplank richting de rest van het seizoen beschouwde want zowel langs Waalse als Vlaamse kant waren vrij sterke atleten afgezakt naar deze sprintduatlon.
20160417_151556_resized.jpgOm exact "à peu près" 15u10 klonk het startsignaal. Het duurde niet al te lang voor ik uit de kopgroep werd gewaaid en op zoek ging naar een comfortabel tempo. Lang heb ik gezocht naar die specifieke snelheid, maar hij had zich goed verstopt. Tock mag ik al bij al kan ik niet klagen met 17'10" voor 5,1km in deze omstandigheden.
20160417_154853_resized.jpg
Ook de goed fietsvorm leek "hide-and-seek" te spelen, alleen kon ik deze keer wel winnen na een kilometer of 2. Tijdens de daaropvolgende kilometers kon ik mijn 9de plaats van de eerste run behouden. Het was wel duidelijk dat alle atleten de regels met betrekking tot het draften zeer goed hadden herhaald en de zone van 10m waarin niet mag worden gereden respecteerden. Alleen spijtig dat sommigen meters en centimers soms door elkaar halen.
Toch nog even melden dat Tom Vandenbussche mij bijna een verkoudheid aansmeerde door 5 per uur rapper naar boven te knallen tegen de wind in. De schadeclaim volgt nog.
2016-04-17_Duatlon_Frasnes_25.JPGNa de wissel had ik met Tim Vijverman een perfect mikpunt voor de eerste 500 meter. Na de aansluiting even uitrusten in zijn spoor om dan het gat met Whytic Priem dicht te knallen (de loopbenen waren nu wel op de afspraak). Daarna kreeg ik T. VDB in mijn vizier, mijn beurt om hem een verkoudheid aan te smeren. (bij deze laat ik de schadeclaim vallen wink ) 
Het eindresultaat mocht er zijn, 6de algemeen en 1ste belofte.
12998449_10209427029662878_4168045273357773013_n.jpg


Wederom bevestiging dat de conditie goed zit richting de Powerman, volgende week testen we nog een laatste keer in Ruddervoorde tenzij mijn enkel over de nodige dosis galgenhumor beschikt (cfr 2015)

WouterCommentaren

  • Ik dien toch een schadeclaim in, denk ik :p

    Succes in Hosingen !

De commentaren zijn gesloten.