• Crossduatlon Geel: Copy Paste

  Zoals de titel al aanhaalt, Ctrl + P , Ctrl + V hadden dit verslag een pak sneller kunnen afwerken. Net zoals de vorige wedstrijden was ook de crossduatlon met hoge pieken en lage dalen, alleen nog wat meer uitgesproken dan voordien.

  De eerste 4,5km waren vooral offroad, maar nog steeds vrij snel. Ik nestelde me in de groep voor plaats 4 en kon de volledige eerste run deze plaats behouden. Op 50s van de leiders kwam ik in de wisselzone om mijn calvarietocht te beginnen.
  Op een zanderige en zo mogelijk nog veel technischere omloop dan in Retie vloog iedereen die ooit al eens op een MTB had gezeten mij voorbij. Na een 2tal ronden was ik het stilaan beu, de rug begon tegen te werken... Meerdere keren gedacht om deze wedstrijd te laten voor wat het was, maar ik moest nog 1 keer een sterke 2de run afwerken voor ik begin met het echte werk volgende week.

  Tijdens het lopen had ik niet het supergevoel in de benen, maar ik kon wel door de muur lopen en mezelf nog een 10tal minuten in het rood duwen. Dankzij een 4de looptijd in het laatste onderdeel kon ik nog beslag leggen op een 24ste plaats algemeen en 2de bij de beloften.

  De conclusies na 3 weken crossduatlon zijn duidelijk
  1) Na bijna 2 jaar prutsen ben ik eindelijk weer een loper  
  2) De conditie is beter dan op gelijk welk punt vorig jaar
  3) Ik kan niet met een MTB rijden

  Dus zoals ik daarnet al aanhaalde wissel ik volgende week in de kwartduatlon van Geluwe de fietsgemiddeldes van lage twintigers in voor de hoge dertigers, zonder twijfel met betere eindresultaten tot gevolg.


  Wouter

 • BK Crossduatlon Retie: De finale wederopstanding?

  Tijd om eens de journalistentechnieken toe te passen op deze blog: kies een "sensationele", maar niet volledig gelogen titel en de lezers zullen binnenstromen. De vakterm op het wereld wijde web is clickbait.
  Nu dat deze klikkers binnen zijn is verdere duiding niet meer nodig dus keren we terug in de tijd naar vorige zondag. Het BK crossduatlon, opnieuw een voorbereidingswedstrijd met het oog op wat nog komt.

  De start was zoals je kon verwachten van een kampioenschap, verschroeiend snel. Ik dacht dat mijn beentjes nog niet goed genoeg zouden zijn voor dergelijk tempo dus liep ik vrij rap op comfortabele kruissnelheid. Lichte verbazing toen ik na de 2 van 4 af te leggen loopkilometers als 3de U23 liep met de leider binnen bereik. 1,5 km later liep ik zelf op kop ( en rond de 15de in totaal). Moest ik hier echt gaan geloven in mijn podiumkansen?
  683_retie2016.jpg
  Nope, na enkele kilometers op de MTB werd ik voorbijgeknald door jan en alleman en met een erbarmelijke techniek achtergelaten in de bossen van Retie. Net zoals vorige week werd het 24km (mentaal) afzien op de MTB om eindelijk opnieuw te mogen lopen.
  10320524_781842241949813_6955618448287515397_n.jpg10300227_781963218604382_1130844887333104267_n.jpg

  2 kilometer lang kon ik een goed tempo aanhouden, nadien was het batterijtje leeg (krantenkop: Nu ook mechanische doping bij lopers?) en liep ik met een sukkelgangetje als 6de U23 en 44ste algemeen over de streep. 
  De wederopstanding? Niet volledig maar mogelijks in aantocht richting de duatlons met een minder technisch parcours. Next episode: crossduatlon Geel

  Wouter

 • Nieuw seizoen, nieuwe kansen

  2015, het was niet mijn jaar, maar ik heb er veel uit geleerd om de komende jaren beter aan te pakken. Daarom de keuze voor een andere seizoensindeling waarin 1 iets centraal staat: competitieritme opdoen richting de grote afspraken later op het jaar.
  Daarom trok ik op 31/1 samen met ploegmaat Lander Gyssels richting Wevelgem voor een RunBike van een 11tal kilometer. We kregen onze nodige portie pech te verwerken met een valpartij van Lander op de MTB en mijn schoenen die niet aangepast waren om op de gladde ondergrond te lopen. Toch was het een leuke belevenis en hield ik een goed gevoel over aan het ontwikkelde tempo eenmaal we de modder voor asfalt inwisselden.
  12654430_993586720689252_5700307460304852708_n.jpg

  Na een maand trainen (met 1 week ziekte) stond op 6/3 de crossduatlon in Nossegem op de planning. Vooral als conditietest/intensieve training. Bij de opwarming leek het een parcours dat mij wel zou liggen. Weinig "stoempen" , het grootste deel zou aan hoge snelheid worden afgewerkt. 

  Bij de start liet ik me te veel wegdrummen (diezelfde niet aan gladde ondergrond aangepaste schoenen smile). Zonder diep te gaan bleef ik rond de 10de plaats lopen waarmee ik best wel tevreden ben op dit moment. Op de fiets had ik eveneens een goed gevoel, maar het parcours was al na 1 van de 3 ronden verandert in een "stoemp" parcours. De mannen met (veel) meer kracht in de bovenbenen haalden mij één voor één in op de zware stukken. Na 16km waren de benen leeg en forceerde ik niet meer. Ook de afsluitende loopproef drong ik niet meer aan, de conditietest/training was al geslaagd. 
  134_nossegem2016.jpg

  Volgende week BK crossduatlon Retie, opnieuw een intensieve training richting de "zomer"wedstrijden

  Wouter