• Duatlon Frasnes-Lez-Anvaing

  De eerste non-stayer wedstrijd van het jaar vond plaats in Frasnes. Zowel het lopen als het fietsen vonden plaats op een golvend parcours, maar vooral de (weeral) strakke wind zorgde voor een lastige wedstrijd.
  02-2015-04-12_Duatlon_Frasnes_02.JPG
  In het eerste lopen vond ik nooit echt het goede ritme, na 3,5km moest ik de 2 koplopers laten gaan en probeerde ik min of meer te herstellen voor het fietsen. 05-2015-04-12_Duatlon_Frasnes_05.JPGP4125347.JPG
  Als 3de kon ik beginnen aan het fietsen, ook hier had ik niet het supergevoel. Ik kon beide koplopers inhalen, maar werd voorbijgestoken door Whytic Priem en Bert De Waele.P4125469.JPG11-2015-04-12_Duatlon_Frasnes_11.JPG Ik begon de afsluitende loopproef met een achterstand van 36s op Bert en kwam aan de meet 9 seconden te kort voor de 2de plaats.P4125570.JPG
  Al bij al kan ik tevreden terugblikken op deze wedstrijd met een 3de plaats algemeen en als 2de belofte.P4125764.JPG
  19/04 afspraak in Ruddervoorde.
  Film: https://www.youtube.com/watch?v=DOXCzZatuTU

  Sportieve groeten
  Wouter

 • Winterduatlon Geluwe, BSK Trailrun Kluisbergen, Trainerswissel, duatlon Saint-Omer, BK Ploegen Kain en duatlon Geluwe

  Een hele boterham in de titel maar het was dan ook al een tijdje geleden sinds mijn laatste update. Na de mindere prestaties in mijn laatste jeugdwedstrijden ben ik begonnen met de opbouw naar 2015. Een paar weken ging alles goed en mijn conditie verbeterde week na week. Toch liep het weer eens mis. Ik sloeg mijn voet om en 2 weken lang was lopen niet mogelijk, met andere woorden terug naar af. Ondertussen liet ik ook een inspanningstest afnemen die aangaf dat mijn basis nog niet breed genoeg is wat niet als een grote verassing aankwam. 
  zaterdag 15/11 stond ik aan de start van de winterduatlon in Geluwe zonder veel ambitie. Tijdens de eerste run liep ik vrij goed zonder te forceren. Als 10de wisselde ik op een goeie 25 seconden van de leiders. 
  Op de mountainbike was het vanaf de eerste minuut afzien, heel veel stroken puur op de kracht en laat dat net mijn minpunt zijn ten opzichte van de andere atleten. Na 2 van de 4 ronden liep mijn ketting vast door de modder en zo bleef het voor de overige 10 kilometer waardoor ik nog wat plaatsen moest afstaan. In het laatste lopen heb ik niet meer aangedrongen, het bleef bij een weinig zeggende 38ste plaats en 2de junior. 

  De twee daarop volgende weken kon ik al mijn trainingen afwerken en verbeterde mijn loopstijl stilaan naar het aanvaardbare. Zaterdag 29/11 stond het Belgisch studenten kampioenschap trailrun op het programma, iets wat ik nog nooit gedaan had. Het principe is simpel, je loopt 12km offroad, net zoals bij een veldloop. Enige verschil: hier loop je constant de Kluisberg op en af langs verschillende kanten. Na een goeie 50 minuten afzien kwam ik als 6de student over de meet. Een resultaat waaruit ik vertrouwen kon tanken.

  In december volgde een breuk met mijn trainer Yves, zeer jammer maar we moeten verder. Tijdens de examens in januari vond ik begeleiding via kinesistenpraktijk Dieter Vercaigne in Roeselare en kwam ik in aanraking met Dirk Demaré. De samenwerking is anders dan met Yves, maar ik heb er het volste vertrouwen in. Dus na een examenperiode met weinig training kon ik eindelijk deze schema's volgen. één week later mocht ik de looptrainingen staken door last aan het bovenbeen die een maand bleef aanslepen. Deze werden vervangen door fietstrainingen en aquajogging. Het gevolg was dat ik begin maart met een zeer goede (fiets)conditie zat maar mijn loopstijl was na 2 maanden met weinig kilometers bijna waardeloos.

  De gevolgen waren merkbaar in de eerste duatlon in Saint-Omer(Fr) na 1 week van korte testloopjes. Een behoorlijke 1ste run gevolgd door een zeer sterk fietsnummer met een belachelijk slechte laatste run.

  De week nadien mocht ik starten in het BK ploegenduatlon in Kain. Onze ploeg was een stuk minder sterk dan vorig jaar dus een herhaling van onze 5de plaats vorig jaar was niet mogelijk. Op dit loodzwaar parcours met 4x de beklimming van de Mont. St. Aubert kon ik het grootste deel van de beklimming voor mijn rekening nemen zonder te forceren. We leverden een mooie collectieve prestatie en finishten op een verdienstelijke 10de plaats.

  29/3 stond de Vlaamse seizoensopener in Geluwe op het programma. De weersomstandigheden waren zowat dezelfde als de renners in Gent-Wevelgem. Mijn eerste loopproef verliep op één zwak moment na zeer goed. Als 3de kon ik wisselen op een 20s van de 2 leiders. Op dat moment twijfelde ik net iets te lang om al dan niet door te rijden. Ik koos om te wachten op de achtervolgende groep maar na 7 km bleken deze gewoon te traag en reed ik van hen weg. Ik kon de kloof op de leiders verkleinen maar niet meer dichtrijden. In het tweede loopgedeelte werd ik niet meer bedreigd door achtervolgers en het werd dus een degelijke 3de plaats

  De volgende wedstrijd is op 12/04, Duathlon de collines Frasnes-Lez-Anvaing. De week nadien volgt de duatlon in Ruddervoorde en de week daarna sta ik waarschijnlijk aan de start in Douai.

  Sportieve groeten
  Wouter