• December 2013 - Duatlon Geluwe

  We zijn weer enkele maanden verder na mijn laatste bericht, daarom een overzicht. Zoals eerder vermeld verliepen de trainingen in de winter vlot en eind december zat de conditie echt goed. Daarna kwam er een maand waar het lopen op de tweede plaats kwam door examens. Trainen ging net iets minder vlot door de vermoeidheid, toch kon ik mijn basisconditie behoorlijk onderhouden, van interval was er geen sprake meer.

  De dag na mijn laatste examen nam ik deel aan de Corrida van 't Sas in Oostende. Na 1 van de 2 rondes moest ik de wedstrijd verlaten met wat later een beginnende scheenbeenvliesontsteking bleek te zijn. Het werden dus 2 weken verplichte rust om daarna voorzichtig te herbeginnen
  .
  Op 23/2 stond eigenlijk Kortemark loopt al een hele tijd ingepland en aangezien de afstand slechts 5 km bedroeg ben ik toch gestart. Hier liep ik beter dan verwacht, na een snelle eerste kilometer zocht ik een haalbaar tempo. Het werd een 8ste plaats in een tijd van 16'50". Niet waar ik in december op had gehoopt, maar gezien de omstandigheden niet slecht.

  Nadien volgden een paar moeilijke trainingsweken waarin ik nooit echt vlot liep, plots sloeg dit om en verliep elke training 2 weken lang bijna perfect. Dit zorgde ervoor dat ik met een goed gevoel naar Saint-Omer(Fr) kon trekken om mijn eerste duatlon van 2014 af te werken.
  Op een schitterend parcours stonden we met meer dan 200 deelnemers aan de start. Voor mij liep het eigenlijk al voor de start mis. Toen ik achter de startlijn wou gaan staan kreeg ik te horen dat mijn fiets niet reglementair was, plots was mijn opzetstuur "gegroeid" want ze hadden de lengte bij het inchecken grondig gecontroleerd.
  Na deze onnodige stress had ik nog een minuut om weer kalm te worden en te vertrekken. Ik liep niet op het niveau dat ik de voorbije weken haalde op training, ook de fiets bracht niet veel beterschap, integendeel. Ik kreeg last van mijn darmen en tijdens de laatste run was ik genoodzaakt om uit de wedstrijd te stappen. Jammer, maar wanhopen was niet nodig.

  2 weken later vond de volgende wedstrijd al plaats. Met 49 jeugdatleten stonden we aan de start in Geluwe onder een stralende zon, het verschil met de negatieve temperaturen van vorig jaar kon amper groter zijn. Na  3 km lopen zat ik in de kopgroep van 4. Op dat moment dacht ik dat we met deze groep het fietsen zouden afwerken waarna het laatste lopen zou beslissen over de zege. Het liep compleet anders. Na 12 km waarin er van samenwerken geen sprake was kwam een groep van meer dan 10 atleten terug. We konden opnieuw vanaf nul herbeginnen. Tijdens de resterende kilometers geraakte ik niet meer vooraan in de groep. Ik kwam als één van de laatsten de wisselzone binnen. Met nog slecht 1.5 loopkilometers wist ik dat winnen een bijna onmogelijke opdracht was... Het duurde niet lang voor ik een goed tempo te pakken had. De ene na de andere atleet haalde ik in en voor ik het besefte liep ik naar de 2de plaats algemeen en eerste plaats bij de junioren. Enkel de vice Belgisch kampioen van de jeugd A categorie liep nog voor me. Ik kwam terug op hem, maar inhalen lukte niet meer. Toch heel tevreden met deze geslaagde test en eerste zege van het nog prille seizoen.
  242_geluwe2014.jpg272_geluwe2014.jpg290_geluwe2014.jpg296_geluwe2014.jpg300_geluwe2014.jpg302_geluwe2014.jpg395_geluwe2014.jpg
  Mijn volgende wedstrijd is de duatlon in Horst, deze keer geen EK en dus ook geen hoofddoel, maar wel een nieuwe stap richting Doornik.

  Groeten
  Wouter