• Evaluatie 2013

  Hallo iedereen

  Het is weer al een tijdje geleden dat ik nog iets van me heb laten horen. Dit komt omdat ik na de duatlon in Torhout niet meer ben gestart in de geplande winterduatlon van Wetteren. Door mijn val had ik last van een pijnlijke knie, risico's nemen en mijn voorbereiding op 2014 hypothekeren had geen enkele zin.

  Het wedstrijdjaar 2013 zit er (zeker op vlak van duatlonwedstrijden) voor mij helemaal op en ik kan hier absoluut tevreden op terugkijken. Met 4 (en een halve : zie Duatlon Torhout) overwinningen op 7 individuele wedstrijden ben ik regelmatig geweest en dat werd beloond met de eindzege in de Flanders Cup. Enkel de kers op de taart (lees podium op het BK in Ruddervoorde) ontbrak... Conditioneel was het waarschijnlijk mijn sterkste dag van het jaar, maar mijn tactische "gok" pakte, zij het nipt, mis uit. Deze wedstrijd zorgde er wel voor dat ik een doel heb voor het komend seizoen waarin ik sinds dit jaar met recht en rede mag in geloven. Afspraak eind april in Doornik!

  De dag na Torhout ben ik gestart met mijn hogere studies, 1ste bachelor Revalidatiewetenschappen aan de Ugent. Daarnaast heeft de universiteit ook mijn aanvraag voor een topsportstatuut geaccepteerd wat de combinatie studeren en sport toch een stuk makkelijker/mogelijker maakt.
  Na een korte relatieve rustperiode werd het trainingsvolume weer op niveau gebracht. Na een kleine 2 maanden trainen is mijn basisconditie weer op niveau, alles gaat zoals het zou moeten en zelfs beter.

  Normaal gezien zullen er in de opbouw dit jaar meerdere loopwedstrijden worden ingepland, waar en wanneer laat ik nog weten. 

  Sportieve groeten
  Wouter