• Duatlon Geel

  Na het BK ging de riem er voor een tijdje af en pas na de examens kon ik weer echt beginnen met trainen.

  Op 28 juni besloot ik om na slechts één week degelijk trainen van start te gaan in de loopwedstrijd van Ruddervoorde, slechts 4 km lopen dus ik hoopte dat dit nog redelijk zou lukken. Helaas was dit niet het geval, van begin tot eind liep ik zonder souplesse. Ik eindigde als 5de na iets meer dan 14 minuten. Niet heel slecht, maar het gevoel was slecht en de hartslag was veel te hoog.

  De week nadien ging ik van start in Moerbrugge voor een "jogging" van 3km. Ik eindigde als 2de, een iets beter gevoel dan de week voordien, maar er was duidelijk nog veel werk aan de winkel.

  Na een 5 tal weken training startte ik dan ook niet met enorme ambities in de duatlon van Geel.
  Van bij de start volgde ik de kopgroep zonder zelf tempo te maken. Na een trage eerste run doken we de 4 leiders de wisselzone in. Tijdens het fietsen draaiden we rond, maar ik probeerde me zoveel mogelijk te sparen met het oog op wat nog komen zou. De laatste run ging dus beslissen over winst. Als tweede verliet ik de wisselzone en meteen ging ik vol door. Na 1 km was de voorsprong reeds geruststellend groot, de derde zege van het jaar is binnen. Natuurlijk ben ik zeer tevreden met dit resultaat. Ik had niet verwacht dat ik nu al over deze form zou beschikken. 

  aIm6xumoD62B_sJH7X4N5R5KGl0LbHyrfA-e-ZOr0Ws.jpg

  lYJ9IpcSMbG4qYf9ey0yGp3wHrBVCWZYkUmmTz-Wt18.jpgUIVL_ndTndHrpkckfZ4Gwkrq7ayNZAbhvWyeU62rPHo.jpgDSCN1387.JPGDSCN1390.JPGDe volgende duatlon is in Waardamme (01/09) en ik sluit mijn zomerseizoen af in het eigen Torhout (22/09). Het is mogelijk dat er nog een loopwedstrijd wordt toegevoegd aan het programma.

  Sportieve groeten

  Wouter