• Duatlon Geluwe

  Na mijn loopwedstrijd in Kortemark vorige maand is het aantal pistetrainingen zowel in aantal als in duur een stuk de hoogte in gegaan. De verbetering werd week na week duidelijker en ik hoopte dan ook dat ik deze stijgende conditie in Geluwe kon bevestigen.

  De wedstrijd bestond uit 3 ronden lopen, goed voor 2.7km, gevolgd door 17.7 km fietsen op een vrij selectief parcours met onder meer de beklimming van de kasseien van de Molenhoek. Om af te sluiten nog twee ronden lopen.061_geluwe2013.jpg

  De recreanten en de jeugd gingen niet samen van start waardoor het tempo niet al te hoog lag, ik schoof de eerste 2 ronden mee zonder initiatief te nemen. We bleven toen nog met 4 atleten over waarvan 3 aangesloten waren bij TRIGT wat voor mij geen ideale situatie was om het fietsen aan te vatten. De laatste 600 meter verhoogde ik het tempo waardoor enkel Etienne Claisse kon volgen.066_geluwe2013.jpg

  Na een snelle wissel was ik alleen weg met een 15 tal seconden voorsprong. Ik probeerde op reserve te rijden met het idee dat ze me na een paar kilometer wel zouden inhalen. Tegen mijn eigen verwachting in bleef ik 15 kilometer lang alleen op kop ondanks het samenwerken van 3 ploegmaats. Uiteindelijk kon ik samen wisselen met Benjamin Messiaen.

   Mijn wissel ging nagenoeg perfect , het tempo kon ik hoog genoeg leggen om ervoor te zorgen dat niemand meer terug kwam. Met 1 minuut voorsprong liep ik naar mijn eerste overwinning van het seizoen.

  105_geluwe2013.jpg

  Uiteindelijk bleek ik slechts een 10de plaats te hebben behaald in het algemene klassement, de verklaring hiervoor is niet ver te zoeken. Het eerste lopen ging te traag , het fietsen moest ik bijna helemaal alleen afleggen en op geen enkel moment reed ik vol door. Tijdens het tweede lopen liep ik de snelste tijd van alle deelnemers... Dus vind dat er ofwel geen gezamelijk klassement zou moeten worden gemaakt of we moeten samen met de recreanten kunnen starten wat een compleet andere wedstrijd zou opleveren. 

  Mijn volgende duatlon is het EK in Horst, komende maandag doe ik mee aan een loopwedstrijd in Ichtegem

  Sportieve groeten

  Wouter