Kortemark loopt 5km

Na een lange winter die tot nog toe perfect verliep was het weer eens tijd om wedstrijdritme op te doen voor de eerste duatlon van het jaar. 

De weersomstandigheden zaten niet mee om een snelle tijd te lopen, veel wind , een constante sneeuwval en temperaturen die nipt boven het vriespunt lagen, maar deze omstandigheden zijn natuurlijk voor iedereen gelijk.

Van bij de start ging ik mee in de groep voor de 3de plaats. Hier moest ik na 1km toch lossen , het tempo lag een stuk te hoog. Ik bleef hierna vrij constant lopen. Tot km 3 liep alles perfect , ik kon meeschuiven in een groep voor de 7de plaats en ging (net) niet in het rood. Een halve kilometer verder ging het echter een stuk slechter. De benen blokeerden, de laatste anderhalve kilometer werd een ware calvarietocht. Ik werd veel te vaak voorbij gestoken en verspeelde een mooie top 10 plaats. Mijn eindtijd was 16'58" , een 12de plaats algemeen en een 4de plaats in mijn categorie. 

Uiteindelijk kan ik wel tevreden zijn over mijn wedstrijd , de tijd is alles behalve slecht en het was niet echt een verassing dat ik na een bepaalde tijd tegen de verzuringsgrens zou kraken, we zijn nog vroeg in het seizoen en het was al van november geleden dat ik nog in wedstrijdverband liep. Het is mogelijk dat ik nog een loopwedstrijd zal toevoegen aan mijn programma om nog wat wedstrijdritme op te doen.

Sportieve groeten

Wouter

De commentaren zijn gesloten.