Scholenveldloop Torhout

Eerst een overzicht van hoe de voorbije maand is verlopen. Na Waardamme begon de ellende. Ik heb een verkoudheid opgelopen die hardnekkig blijkt te zijn want ik ben er nog steeds niet helemaal van verlost. Het was goed doenbaar om te trainen , maar ik maakte wel minder vooruitgang dan voorzien. Hopelijk ben ik zondag toch van deze vervelende kwaal verlost zodat ik mijn kansen goed kan verdedigen.

De veldloop zelf. In tegenstelling tot andere jaren stonden we deze keer wel met veel volk aan de start. Dit kwam doordat iedereen van het 3de tot en met het 6de middelbaar in één zelfde wedstrijd liep. Bij de start liep ik gewoon rustig mee, zonder veel moeite. Na 700 meter keek ik achterom , de groep was ongeveer 8 man sterk. Ik verhoogde mijn tempo , nog altijd zonder in het rood te gaan liep ik plots alleen op kop. Dit leek me nog iets te vroeg dus liet ik me inlopen door de eerst volgende groep die intussen tot 3 atleten was geslonken. Na de eerste van 2 rondes plaatste een andere atleet een versnelling. Vanaf het moment dat hij het tempo iets liet zakken ging ik voluit. Het gat was al snel geslagen en zonder verdere problemen liep ik naar de zege.

Deze zege geeft wel (een beetje) vertrouwen. Mijn conditie is beter dan ik had gedacht , maar dit deelnemersveld is natuurlijk niet te vergelijken met de tegenstanders van komende zondag. Dan ga ik naar de duatlon in Tilburg , tevens het Nederlands kampioenschap. Mijn ambitie is echter beperkt omdat de voorbereiding niet vlekkeloos verliep...

Sportieve groeten

Wouter

De commentaren zijn gesloten.