• PK duatlon Waardamme

  26/08 was de dag van het provinciaal kampioenschap dat traditie getrouw in Waardamme plaatsvond. Ik had hier minder een doel van gemaakt dan de vorige jaren maar zowiezo wou ik hier presteren. Het deelnemersveld leek op papier niet al te sterk dus had ik op voorhand besloten om gewoon mijn eigen tempo te lopen zonder naar iemand om te kijken. 

  De start was niet de gewoonlijk spurt , maar meteen een tempo dat de rest van de eerste run werd aangehouden. Na 300 meter liep ik al solo aan kop zonder te versnellen. Ik wisselde uiteindelijk met 35s voorsprong op de 2de. 

  Na een vlotte wissel probeerde ik meteen het gat groter te maken. Met succes , want ik wisselde uiteindelijk met een voorsprong van bijna 3 minuten.

  Het laatste lopen kon ik gewoon genieten zonder mezelf te forceren en zo greep ik mijn 4de provinciale titel. 

  Volgende wedstrijd : scholenveldloop Torhout 26/09

  Groeten

  Wouter

 • Kermisloop Torhout

  Zaterdag stond ik voor het eerst in lange tijd nog eens aan de start van een loopwedstrijd. Voor mijn categorie ( 1993 - 1998) was de afstand 6.5 km. Mijn start verliep vlot , ik zat bij de eerste 20 ( op meer dan 300 starters). Gelukkig werd er na 1 km al het bos ingeslaan , zo was de hitte toch van iets minder belang.  Eigenlijk bleef ik wel met een vrij goed gevoel lopen ondanks een tekort aan intervaltrainingen. Het was pas na 4.5 km toen we de groene 62 insloegen ( aardeweg met kiezelsteentjes) dat ik het heel lastig kreeg. Ik verloor namelijk Telkens kracht bij het afzetten op de kiezelsteentjes. Eenmaal van de groene 62 af ging het weer veel beter. Ik kreeg terwijl te horen dat ik als 3de junior liep met de 2de slechts 15 s voor mij. Ik kwam steeds dichter , hij leek stil te vallen , maar ik kon net niet genoeg versnellen om hem nog bij te benen. Uiteindelijk finishte ik na 22 min 56 s , op 5 s van de 2de plaats. Ik ben tevreden over mijn wedstrijd , ondanks een tekort aan intervaltrainingen kon ik al een meer dan behoorlijk tempo lopen en dat enkel door basisconditie. Dit doet het beste verhopen een het einde van het seizoen!

  Volgende wedstrijd : PK duatlon Waardamme 26/08

  Groeten

  Wouter

 • Duatlon Tielt en duatlon Geel

  03/06 , de duatlon van Tielt. Deze wedstrijd viel vlak voor de examens en veel trainingen waren er na het BK niet meer van gekomen. Het werd dan ook een slechte wedstrijd waarbij ik in het lopen veel tijd verloor en in het fietsen niet vooruitkwam. Uiteindelijk kon ik als bij wonder nog als 2de algemeen en 1ste jeugd a atleet eindigen. Deze eerste plaats was vooral te danken aan de valpartijen van de concurrentie op het gladde parcours. Een goed gevoel hield ik hier zeker niet aan over.

  05/08 , de duatlon in Geel. Na een maand werken aan de basisconditie was ik toch benieuwd hoe ver ik stond. Deze wedstrijd telde niet mee voor een regelmatigheidscriterium dus ideaal om eens te testen.

  Van bij de start liepen we met 4 atleten weg ( 2 junioren en 2 jeugd a atleten). Zo bleef de situatie in de eerste 4 km. Daarna werd het tempo een stuk verhoogd waardoor ik moest lossen ,want ik liep al heel de tijd dicht tegen mijn limiet aan.

  Ik kon de achterstand op de eerste 2 nog beperken tot een 12tal seconden en kwam als 3de de wisselzone in. Na een behoorlijk goede wissel zette ik meteen alles op alles om bij de leiders aan te sluiten , maar na 4 km voluit rijden was ik geen meter dichter gekomen , integendeel. Ik besloot om mijn tempo iets te verlagen en zo de benen nog wat te sparen. Na 15 km alleen rijden kwam de 4de bij mij aansluiten en deze situatie veranderde niet meer in de 7km die daarop volgden.

  Mijn 2de wissel lukte perfect , meteen had ik een voorsprong van 6 seconden. Mijn benen daarentegen voelden zwaar aan en ik kwam heel moeilijk in mijn tempo , zo werd ik ingehaald en voorbijgestoken zonder kans om aan te pikken. Naar het einde van de wedstrijd voelde ik me iets beter , maar het bleef bij een 4de plaats algemeen en een 2de plaats bij de jeugd a.

  Ik ben zeker niet ontevreden van mijn wedstrijd , veel meer zit er op dit moment niet in , mijn doel voor het einde van dit seizoen ligt nog bijna 2 maanden verder met de duatlon van Tilburg (NL) eind september.

  Volgende wedstrijd : 11/08 Kermisloop Torhout.