• BK duatlon Saint-Georges sur Meuse

  Sinds eind oktober stond elke training in teken van deze ene wedstrijd. Ik heb er zoveel mogelijk voor opgeofferd om hier zo sterk mogelijk aan de start te staan en ondanks het blessureleed begin januari tot begin maart was ik er van overtuigd dat ik op de top van mijn kunnen stond.

  DSCN3095.JPG

  De wedstrijd zelf dan , voor een dag in mei was het bijzonder somber en fris weer , slechts 6°C en een nat parcours door de regen eerder op de dag. Voor de start begon ik plotseling te twijfelen of ik toch niet met lange mouwen zou starten en uiteindelijk bleek dit de juiste keuze. Met een 30tal atleten vertrokken we voor 5 km lopen - 20 km fietsen en 2.5 km lopen.

  DSCN3124.jpg

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Het tempo lag meteen hoog en na een anderhalve kilometer bij de kopgroep aanklampen besloot ik om mijn eigen tempo te lopen zonder te veel afstand te verliezen op de leiders. Iets later moesten ook Arno Nackaerts en Thomas Langhendries lossen en zij lieten hun tempo wel een heel stuk zakken. Ik bleef dezelfde snelheid aanhouden en liep stelselmatig van hen weg. Uiteindelijk wisselde ik als 4de met een 20 tal seconden achterstand op de derde in wedstrijd Paul Bara en met slechts enkele seconden voorsprong op Arno en Thomas. 

  DSCN3100.JPG
  DSCN3106.JPG

  Door een mindere wissel kwamen Arno , Thomas en even later ook de Luxemburger Eric Hermes terug. De samenwerking was in de eerste ronde verre van ideaal. In het begin van de derde van vier ronden toen we op het punt stonden om aansluiting te krijgen bij de nummer 3 had Thomas af te rekenen met materiaalpech , jammer voor hem want hij was aan een sterke wedstrijd bezig. Hierna werd er amper nog samengewerkt want de eerste 2 waren toch onbereikbaar en de achtervolgers zaten op een ruime achterstand. Het laatste lopen ging beslissen wie mee op het podium mocht.

  Mijn wissel was niet slecht , maar Paul Bara was als een pijl uit een boog vandoor geschoten en had meteen een voorsprong van 30 meter. Bij mij begon het stilaan vierkant te draaien , mijn benen waren verzuurd en verkrampt door de inspanning en de koude. Ik probeerde nog om zo lang mogelijk bij Arno en Eric te blijven , maar na één tempoversnelling werd duidelijk dat ik als 6de jeugd A atleet ging eindigen. Wat meteen ook betekende dat ik als 5de Belg eindigde! ( Eric => Luxemburger)

  Ik ben heel tevreden dat ik het doel van een top vijf plaats heb gehaald en bovendien kon ik voor het eerst meestrijden voor het podium! Nu ga ik er even tussenuit , 2 weken rust en dan zie ik wel wat mijn volgende wedstrijd wordt.

  filmpje : http://www.youtube.com/watch?v=bFBRT3fA3VI

  Groeten

  Wouter

   

   

 • EK duatlon Horst

  Zondag stond ik voor het eerst aan de start van een internationaal kampioenschap.Ik wil de vtdl en mijn club DVB bedanken omdat ik mocht meedoen. Eigenlijk was ik op voorhand veel relaxter dan ik had verwacht, ik had zowiezo niets te verliezen als 2e jaars jeugd A atleet tegenover mannen van 2 jaar ouder die 1 voor 1 toppers zijn in hun land. Mijn doel was vooral om niet af te gaan => laatste eindigen met een serieuse achterstand op de voorlaatste.

  DSCN3015.JPG

  Met slechts 19 stonden we aan de start met een groepje Italianen , enkele Nederlanders , 4 Belgen , Rusland , Groot -Brittanië , etc.DSCN3016.JPG

  De start was tot mijn grote verbazing niet enorm rap , 500 meter later werd duidelijk waarom , het was meteen het tempo dat ze gedurende 5 km zouden blijven lopen. Na 1 km was mijn liedje bij de eerste groep al uitgezongen , het ging gewoon te snel. Ondertussen waren er ook al enkele anderen gelost met wie ik de resterende loopkilometers heb afgewerkt.DSCN3018.JPG

  Op de fiets werd er stevig doorgevlamd en had ik het zwaar. Het tempo lag zoveel hoger dan gelijk welke andere wedstrijd. Ik heb dan ook regelmatig een beurt moeten overslaan ,want aan een snelheid van 47 km/u moeten overnemen was gewoon niet te doen. Na een 5tal kilometer hadden we wel twee Russen te pakken gekregen waardoor ons groepje bestond uit 1 Nederlander , 2 Russen , 1 Slovaak en 2 Belgen ( Niels Ost en ikzelf). Zo bleef het tot de laatste wissel.DSCN3023.JPG

  Na een mindere wissel moest ik proberen het gat dicht te lopen en dit lukte wonderwel enorm goed. In een mum van tijd liep ik voor de 2de plaats van mijn groep , maar toen blokkeerde mijn ademhaling. Ik moest mijn tempo aanpassen en toch nog strijden voor wat ik waard was. Op 750 meter van de streep kon ik eindelijk weer normaal lopen , maar het kalf was al verdronken. Het bleef bij een voorlaatste plaats in mijn groep en een 17de plaats op 19 deelnemers...DSCN3032.JPG

  Ik kijk toch al bij al met een tevreden gevoel terug op deze wedstrijd , het was een prachtige ervaring om hier te mogen bij zijn. Een afgang heb ik vermeden hoewel het verschil op de Europese kampioen wel 4 minuten bedraagt Verrast. Ook voor komende zondag werd duidelijk dat het Belgisch podium praktisch onmogelijk wordt aangezien ik 2 minuten verlies op 2 van de favorieten voor de titel. 

  Dus zoals gezegd , volgende week het hoofddoel van dit seizoen , BK in Saint-Georges-Sur-Meuse

   filmpje :http://www.youtube.com/watch?v=3hH5qVbCjnc