• VK Scholenveldloop Sint-Niklaas

  Vorige week liep ik mijn laatste veldloop van het seizoen. Naar jaarlijkse gewoonte was dit het Vlaams Kampioenschap , zoals altijd georganiseerd in Sint-Niklaas. Vooraf was mijn ambitie een top 10 plaats , zeker niet onmogelijk gezien de vorige wedstrijden telkens vlot verliepen

  Helaas liep het mede door mijn eigen schuld helemaal anders af... Voor elke scholenveldloop zit ik telkens met het dillema of ik mijn lichte wedstrijdschoenen gebruik , waarmee ik absoluut geen grip heb op een natte ondergrond. Of loop ik met mijn zwaardere trainingsschoenen waarmee ik genoeg grip heb. Doordat ik geen versnelling op gras had gedaan met mijn wedstrijdschoenen( en ik dus perfect grip had) koos ik om toch met mijn wedstrijdschoenen van start te gaan...

  Enkele minuten op voorhand ging ik aan de startlijn staan om toch een behoorlijke startplaats te bemachtigen. 3 minuten voor de start doe ik mijn training af en blijf ik nog wat ter plaatse springen om niet koud te krijgen. Plotseling weerklinkt het startschot, totaal onverwacht , want de startgever had niet gecontroleerd of iedereen achter de lijn stond. Hij zei ook niet hoe lang het nog voor de start was of wat dan ook. Dus je voelt het al aankomen. Door de onverwachte start , de ondergrond die ik mis had ingeschat en de wedstrijdschoenen schoof ik uit tijdens de start. Op een haar na kon ik een valpartij vermijden , maar ik kwam wel pas als laatste door de eerste bocht... Het beloofde nog 3200 zware meters te worden tot de finish. Het inhalen ging ook alles behalve goed, iedereen liep dicht opeen en ik kon moeilijk plaatsen opschuiven, (ook verloor ik telkens snelheid door te weinig grip , wat wel mijn eigen schuld was). Ik schoof langzaam aan op. Veel afstand verloor ik niet meer op de kopgroep ,maar inhalen was onmogelijk. Uiteindelijk verloor ik de spurt voor de 16de plaats en moest ik me tevreden stellen met een 17de plaats... Ondanks het feit dat ik nooit een beter resultaat behaalde op het Vlaams kampioenschap ben ik nog nooit zo ontgoocheld geweest na een veldloop. Een plaats bij de eerste 10 zat er zeker in...  We behaalden dan nog eens een 4de plaats met de schoolploeg, maar we waren wel niet met onze sterkste ploeg naar Sint-Niklaas afgereisd.

  Dit was zowiezo mijn laatste veldloop en mogelijk ook mijn laatste wedstrijd dit jaar. De komende weken houd ik het nog altijd op duurtrainingen (en leren voor de examens) om dan in januari te beginnen met weerstand.

  Groeten

  Wouter

 • Scholenveldloop VTIB Sint-Andries

  Woensdag nam ik deel aan de afsluiter van het Brugse loopcriterium in het VTIB van Sint-Andries. Het parcours was lichtjes gewijzigd in vergelijking met vorig jaar en dit kon voor gevaarlijke situaties zorgen.( Atleten over een parking sturen waar er constant autoverkeer is, is niet echt verstandig.)

  De start was een 20tal minuten vroeger dan verwacht dankzij de organisatie die de reeksen vlot op elkaar liet volgen. Dit maal moest ik 3km afwerken. De wedstrijd zelf dan , na 200 meter lopen waren er zoals gewoonlijk enkele atleten die wat aandacht wilden opeisen door veel te snel te starten. Deze keer wou ik me er niet aan mispakken en bleef ik in de buurt van de gewoonlijke podiumkandidaten. Het duurde dan ook niet lang voor we de snelle starters te pakken hadden. De eerste van 2 rondes werd een goed tempo gelopen , maar ik kon relatief makkelijk volgen. In de 2de ronde werd het tempo echter stelselmatig verhoogd tot ik op 300 meter van het einde de rol moest lossen. Uiteindelijk finishte ik op een 3de plaats. Hiermee ben ik heel tevreden omdat het gevoel tijdens de wedstrijd heel goed was.

  Op 23/11 loop ik mijn laatste scholenveldloop van het jaar. Het Vlaams kampioenschap in Sint-Niklaas.

  Groeten

  Wouter

 • Scholenveldloop Beernem

  Beter laat dan nooit , dus nu toch nog een verslag van de veldloop in Beernem. Dit parcours was alles behalve ideaal voor mij , slechts 2400 meter lopen en de ene na de andere bocht.

  Bij de start ging er meteen een atleet als een speer vandoor, ik zag het vanop de 2de rij gebeuren en ik vreesde ervoor dat als ik niets zou doen het al meteen over en uit was. Dus ben ik dan zelf tempo gaan maken en zo een halve kilometer later de aansluiting gemaakt bij de kop van de wedstrijd. Met iets te veel overmoed ben ik dan blijven doorlopen zonder achterom te kijken. Na 1500 meter kwam een groep van 4 man terug. Meteen werd duidelijk dat ik me grondig mispakt had aan de snelle starter. De rest van de wedstrijd was het vooral aanklampen. Met een 4de plaats algemeen en een 2de plaats in mijn leeftijdscategorie moest ik me dus tevreden stellen , maar er had meer ingezeten indien ik me rustig had gehouden in de start. Hopelijk de volgende keer beter.

  Groeten

  Wouter