• PK scholenveldlopen Roeselare

  Woensdag ging ik van start in de veldloop van Roeselare . Veel ambitie had ik niet , ik wou enkel bij de eerste 20 zijn zodat ik zeker was van selectie voor het vlaams kampioenschap.

  Vooraf wist ik al meteen dat de start van groot belang zou zijn , want na 150 meter lopen kwam je terecht op smal bospad , snel starten was dus de boodschap , maar toch ( zoals elke keer in een cross met veel starters) liet ik me wegdrummen bij de start en dan gaat er nog iemand vlak voor me tegen de grond... Niet echt de start waarop ik had gehoopt. Ik kwam dus het bos in rond de 30ste plaats en ik kon gedurende de eerste ronde slechts enkele plaatsen terugwinnen door de smalle stukken. Op een breeder stuk in het veld maakte ik een fout die me uiteindelijk duur zou komen te staan , namelijk zo snel mogelijk weer naar de kop van de wedstrijd lopen. Ik kwam vrij rap weer bij de eerste 5 terecht , maar ik had mezelf hiermee op de adem getrapt. Na 4 van de 5 ronden bleven we nog met 4 atleten over. 2 atleten sprokkelden in een heel korte tijd een voorsprong van 20 meter bijeen ( en ze werden dan ook 1 en 2). Op 200 meter probeerde ik nog te versnellen , maar de benen blokkeerden , de inspanning in het begin had teveel energie gevraagd. Uiteindelijk eindigde ik toch nog als een tevreden 4de algemeen en 2de atleet die niet is aangesloten bij een atletiekvereniging, geen slechte prestatie tijdens een rustperiode...

  Later kreeg ik ook te horen dat we ook het ploegenklassement hadden gewonnen waardoor we met de hele ploeg geselecteerd zijn voor het VK in Sint-Niklaas

  Volgende veldloop : De land- en tuinbouwschool in Oedelem 26/10

  Groeten

  Wouter

 • Scholenveldloop Beernem

  Gisteren was er weer een scholenveldloop , deze keer in Beernem. Nadat ik enkele jongere reeksen had zien lopen op dit parcour wist ik meteen dat de helling die we 4 keer over moesten met daarna een gevaarlijke afdaling ( waar meerdere atleten zich bezeerd hebben) beslissend zou zijn aangezien dit slechts 250 meter van het einde lag.

  Het deelnemersveld was zowel kwalitatief als kwantitief veel sterker dan in Torhout vorige week dus ik hoopte op een podiumplaats en misschien ook een top 5 plaats algemeen ( 5de en 6de middelbaar + leerkrachten). In totaal moest er 3 km worden afgelegd. De start ging heel snel en ik zat pas in 10de positie na de eerste bocht. De rappe starters verzwakten nog geen 400 meter later en zo schoof ik makkelijk op tot in 2de positie. Na de eerste ronde waren we nog met 2 atleten over. Ik had wel wat problemen om de andere atleet te volgen doordat hij constant van tempo wisselde. Uiteindelijk moest ik vlak na het ingaan van de 2de ronde een gat van 10 meter laten. Het gat werd echter niet groter en uiteindelijk kwam ik in het begin van de 3de ronde terug. Niet veel later kwam ook nog een 3de atleet terug uit de achtergrond. Hij nam meteen de kop waardoor we weer met 2 overbleven. Dit bleef zo tot het stuk bergop in de laatste ronde , ik wou voorbijsteken in dit stuk , maar hij versnelde net op het zelfde moment. Als 2de kwam ik door de afdaling waar ik geen risico's wou nemen , liever 2de dan weer enkele weken geblesseerd aan de kant. Mijn achterstand was beperkt dus winst was nog mogelijk. Ik gaf alles wat nog in me zat voor die laatste 200 meter waardoor ik net als vorige week naar de eerste plaats kon lopen.

  Deze zege mag ik veel hoger inschatten dan de overwinning van vorige week. Ik ben vooral verbaasd dat het lopen zo vlot gaat ondanks dat ik pas 23 oktober weer met de echte winteropbouw begin. Over 2 weken is er weer een veldloop , deze keer het PK scholenveldlopen in Roeselare waar er nog veel meer concurrentie is.

  Groeten

  Wouter

   

 • Scholenveldloop Torhout

  Na het niet starten in de duatlon van Tielt had ik besloten om een anderhalve week volledige rust te nemen. Uiteindelijk heb ik dan toch geprobeerd om woensdag te starten in de jaarlijkse scholenveldloop van Torhout. De afstand was slechts 3.5 km dus ideaal om te zien of de lies het zou houden.

  Scholenveldloop_123[1].jpg

  In de start heb ik geen initiatief genomen , maar ik probeerde wel om goed in 2de positie mee te zijn. Na 1 van de 3 ronden bleven er nog 5 of 6 atleten over. Ik gaf een 2 tal keer een kleine prik om te zien we er nog vlot zou volgen, daardoor merkte ik dat slechts 1 atleet ( degene die constant op kop liep) makkelijk mee leek te kunnen. Het tempo bleef ondertussen behoorlijk en in de laatste ronde werd het tempo nog een stuk de hoogte ingeduwd. Even later bleven we nog met 3 over (waarvan de 3de man aan de rekker ging). Op 600 meter van het einde viel het ietwat stil en ik zag mijn moment gekomen om alle registers open te trekken. Na een 500tal meter keek ik achter me en zag dat het gat meer dan groot genoeg was om rustig naar de zege te lopen.

  Scholenveldloop_125[1].jpgIk ben vooral blij dat ik geen last heb gehad van de lies. Nu kan ik stilaan weer beginnen met de winteropbouw en terwijl kan ik ook weer mee doen aan de scholenveldlopen , te beginnen met Beernem volgende week woensdag.Scholenveldloop_133[2].jpg

  Groeten

  Wouter