Scholenveldloop Beernem

Gisteren was er weer een scholenveldloop , deze keer in Beernem. Nadat ik enkele jongere reeksen had zien lopen op dit parcour wist ik meteen dat de helling die we 4 keer over moesten met daarna een gevaarlijke afdaling ( waar meerdere atleten zich bezeerd hebben) beslissend zou zijn aangezien dit slechts 250 meter van het einde lag.

Het deelnemersveld was zowel kwalitatief als kwantitief veel sterker dan in Torhout vorige week dus ik hoopte op een podiumplaats en misschien ook een top 5 plaats algemeen ( 5de en 6de middelbaar + leerkrachten). In totaal moest er 3 km worden afgelegd. De start ging heel snel en ik zat pas in 10de positie na de eerste bocht. De rappe starters verzwakten nog geen 400 meter later en zo schoof ik makkelijk op tot in 2de positie. Na de eerste ronde waren we nog met 2 atleten over. Ik had wel wat problemen om de andere atleet te volgen doordat hij constant van tempo wisselde. Uiteindelijk moest ik vlak na het ingaan van de 2de ronde een gat van 10 meter laten. Het gat werd echter niet groter en uiteindelijk kwam ik in het begin van de 3de ronde terug. Niet veel later kwam ook nog een 3de atleet terug uit de achtergrond. Hij nam meteen de kop waardoor we weer met 2 overbleven. Dit bleef zo tot het stuk bergop in de laatste ronde , ik wou voorbijsteken in dit stuk , maar hij versnelde net op het zelfde moment. Als 2de kwam ik door de afdaling waar ik geen risico's wou nemen , liever 2de dan weer enkele weken geblesseerd aan de kant. Mijn achterstand was beperkt dus winst was nog mogelijk. Ik gaf alles wat nog in me zat voor die laatste 200 meter waardoor ik net als vorige week naar de eerste plaats kon lopen.

Deze zege mag ik veel hoger inschatten dan de overwinning van vorige week. Ik ben vooral verbaasd dat het lopen zo vlot gaat ondanks dat ik pas 23 oktober weer met de echte winteropbouw begin. Over 2 weken is er weer een veldloop , deze keer het PK scholenveldlopen in Roeselare waar er nog veel meer concurrentie is.

Groeten

Wouter

 

De commentaren zijn gesloten.