Scholenveldloop Torhout

Na het niet starten in de duatlon van Tielt had ik besloten om een anderhalve week volledige rust te nemen. Uiteindelijk heb ik dan toch geprobeerd om woensdag te starten in de jaarlijkse scholenveldloop van Torhout. De afstand was slechts 3.5 km dus ideaal om te zien of de lies het zou houden.

Scholenveldloop_123[1].jpg

In de start heb ik geen initiatief genomen , maar ik probeerde wel om goed in 2de positie mee te zijn. Na 1 van de 3 ronden bleven er nog 5 of 6 atleten over. Ik gaf een 2 tal keer een kleine prik om te zien we er nog vlot zou volgen, daardoor merkte ik dat slechts 1 atleet ( degene die constant op kop liep) makkelijk mee leek te kunnen. Het tempo bleef ondertussen behoorlijk en in de laatste ronde werd het tempo nog een stuk de hoogte ingeduwd. Even later bleven we nog met 3 over (waarvan de 3de man aan de rekker ging). Op 600 meter van het einde viel het ietwat stil en ik zag mijn moment gekomen om alle registers open te trekken. Na een 500tal meter keek ik achter me en zag dat het gat meer dan groot genoeg was om rustig naar de zege te lopen.

Scholenveldloop_125[1].jpgIk ben vooral blij dat ik geen last heb gehad van de lies. Nu kan ik stilaan weer beginnen met de winteropbouw en terwijl kan ik ook weer mee doen aan de scholenveldlopen , te beginnen met Beernem volgende week woensdag.Scholenveldloop_133[2].jpg

Groeten

Wouter

De commentaren zijn gesloten.