• Pk duatlon Waardamme

  28/08 , voor mij D-day. De wedstrijd waar ik een hele zomer hard voor heb gewerkt en heel wat zweet voor heb gelaten met de bedoeling om hier mijn beste wedstrijd van het jaar af te werken en provinciaal kampioen te worden.

  De wedstrijd zelf dan. In de start was het net zoals alle afgelopen wedstrijden junior ( en ploegmaat) Jan Petralia die er als een pijl uit een boog van door schoot. Nog geen 300 meter later moest iedereen lossen om hem uiteindelijk terug te zien na de finish. Het lopen bestond uit 3 ronden van 1.5km. Na 1 ronde was ik mee in de achtervolgende groep met junioren Chesny Vandekerckhove en Thomas Derboven en jeugd A atleet Xavier De Vriendt. Het tempo lag behoorlijk hoog en daardoor moest Xavier de rol lossen. Ikzelf had het ook moeilijk maar ik kon nog aanklampen , mede doordat het tijdens de stukken tegenwind elke keer stilviel.

  Uiteindelijk kon ik heel het lopen bij de 2 junioren blijven om dan samen de wissel in te gaan. Tijdens het fietsen heb ik amper kop gedaan, maar toch stokte het tempo niet echt ondanks de stevige wind. Het hele fietsen bleven we samen dus weer met 3 de wissel in voor de strijd om de 2de plaats algemeen.duathlon_waardamme_(12).JPG

  Het tempo lag in het begin niet al te hoog dus probeerde ik met een versnelling hen kwijt te raken. Jammer genoeg konden ze beiden makkelijk volgen. Na 2 van de 3 afsluitende kilometers volgde een aanval van Chesny die ik niet kon beantwoorden. Thomas Derboven kon dit wel dus finishte ik op een 4de plaats algemeen en een eerste plaats bij de jeugd A!duathlon_waardamme_(13).JPG

  Eindelijk de eerste duatlonzege van het seizoen en de provinciale titel bij de jeugd A er bovenop!!! Ik weet maar al te goed dat ik deze zege in eerste plaats te danken heb aan trainers Walter en Yves. Zonder hen had ik dit jaar een seizoen in de anonimiteit. Dus nogmaals bedankt voor al het werk en tijd die jullie in mij en de club investeren! Deze zege motiveert me nog meer om er nog harder voor te gaan en volgend jaar een nog sterkere progressie te tonen. Hopelijk kan ik deze prestatie herhalen in de laatste echte duatlon van het seizoen op 18/09 in Tielt.

  duathlon_waardamme_(17).JPG

  Groeten

  Wouter

 • Koers Lendelede

  Gisteren ben ik uiteindelijk toch van start gegaan in mijn 2de koers. Weer een wedstrijd voor het criterium van de westhoek , maar deze keer met een veel groter deelnemersveld dan de vorige keer. Normaal gezien zijn er nooit veel meer dan 30 renners , nu waren het er 51. Het doel van deze koers was om heel de wedstrijd mee te kunnen met het peloton en er een stevige intervaltraining van te maken.

  We vertrokken om 16 uur onder een stralende zon voor 16 ronden , in totaal 60km. Vanaf het begin werd er stevig door gevlamd waardoor ik toch enkele keren op de tanden heb moeten bijten om de versnellingen te kunnen volgen , dit gedurende de eerste 5 ronden. Daarna zakte het tempo. De groep was ondertussen al een 25tal renners armer. De rust in het peloton duurde slechts 2 ronden en daarna werd weer doorgeknald. Toen de goede vlucht van 2 man wegreed had niemand de neiging om te reageren , de kans dat 2 man het nog een 20 km zouden uithouden was toch zeer klein... en zo kregen ze meteen 30 sec. cadeau , een voorsprong die ze niet meer zouden weggeven. In de laatste ronde heb ik dan toch nog geprobeerd om even kop te doen voor Ciske Aneca ( trainingsmaat en leider in het criterium v/d westhoek) , maar het gat werd amper kleiner. Dus werd er met een groep van een goeie 20 man gespurt voor een 3de plaats. Hier heb ik van afgezien gewoon omdat ik het niet nodig vond om onnodige risico's te nemen , mijn training was al geslaagd. Dit bleek ook de juiste keuze te zijn want 50 meter van de finish vlogen 4 renners tegen het asfalt. Ik kon hen gelukkig zonder al te veel problemen ontwijken en zo werd ik 16de . Een meer dan behoorlijk resultaat en ook met een gemiddelde van 38.7km/u kan ik niet ontevreden zijn.

  Deze week zal ik nog serieus doortrainen richting het provinciaal kampioenschap in Waardamme op 28/08 om hopelijk voor de 3de keer op een rij kampioen van West-Vlaanderen te worden.

  Groeten

  Wouter

 • Duatlon Geel

  Zondag was het de laatste wedstrijd van het BeNeLux criterium , ditmaal in Geel. Het loopparcours was voor het grootste deel in het gras maar gelukkig lag het niet te nat waardoor het wegschuiven beperkt bleef . Het fietsparcours bestond vooral uit lange rechte stukken waar de vele wind een belangerijke rol zou spelen.

  Om 12 uur gingen we dan eindelijk van start. Ik kon goed volgen in de start en ik bleef 1.5 km bij de kopgroep van 4. Ze verhoogden beetje per beetje hun tempo. Dus om niet al te veel te verzuren probeerde ik mijn eigen tempo te lopen. Tijdens de 2de en laatste ronde bleek ik toch te rap te zijn gestart en ik kreeg het zwaar om mijn tempo vast te houden. Als 3de jeugd A atleet ging ik de wissel binnen met enkele seconden voorsprong op Xavier De Vriendt.

  In het begin van het fietsen zag ik nog een junior voor me uitrijden , maar ik merkte al snel dat het onbegonnen werk was om hem nog in te halen. Xavier kwam na enkele kilometers al aansluiten , de verstandhouding zat goed en we draaiden met 2 goed rond. Toen we in de 2de van 3 rondes de deelnemers van de cityduatlon begonnen te dubbelen was het wel frustrerend , ze gingen gewoon in de wielen zonder over te nemen. Uiteindelijk waren toch 2 andere atleten bereid om over te nemen. In de laatste ronde heeft Xavier nog enkele keren aangevallen , maar ondanks de krampen die begonnen op te komen kon ik elke keer met veel moeite de gaten dichtrijden.

  Het ging dus uiteindelijk aankomen op het laatste lopen. de krampen begonnen nu wel zwaar op te spelen en de eerste 500 meter was het vechten tegen de krampen. Toen ik achter me keek was mijn voorsprong op Xavier al geruststellend en dus kon ik met een gelijkmatig tempo mijn 3de plaats behouden.

  Ondanks dit goede resultaat mis ik de BeNeLux titel op een haar na. Xavier en ik hebben beiden even veel punten , maar hij heeft 1 keer een 2de plaats behaald als beste resultaat en ik 3 keer 3de als beste resultaat. Dus proficiat aan Xavier voor zijn verdiende BeNeLux titel.

  Mijn volgende duatlon is het PK in Waardamme op 28/08 . Misschien volgende week maandag ook nog een koers voor het criterium van de westhoek , maar dit is nog niet zeker.

   

  geel 2011 wouter.jpggeel 2011 wouter 6.jpggeel 2011 wouter 7.jpg

  Groeten

  Wouter