• Duatlon Mamer

  Op zondag 3 juli ging ik van start in de duatlon van Mamer die meetelde voor het BeNeLux kampioenschap , maar ook als luxemburgs kampioenschap. De afstand was een stuk korter dan normaal , slechts 2.4 - 8 - 0.8 . Ik was behoorlijk verbaasd toen er aan de start slechts 4 atleten van de H16 categorie waren.

  De start ging te snel voor mij dus zocht en vond ik meteen het goede tempo. Ik liep in 3de positie met ongeveer 10 sec. achterstand op Xavier De Vriendt en deze kloof bleef heel het eerste lopen even groot.

  Mijn wissel lukte goed en ik kwam op slechts 20 meter afstand van Xavier. Op het zware fietsparcour dat constant op en af ging duurde het even voor ik mijn goede tempo te pakken had. De kloof was inmiddels gegroeid tot een 15 tal seconden. Daarna weer het zelfde verhaal als in het lopen , de afstand bleef even groot voor de rest van het fietsen.

  In het laatste lopen is er geen verandering gekomen in de situatie , we liepen exact even snel waardoor het bij een 3de plaats bleef.

  Ondanks dit goed resultaat doe ik een slechte zaak in het BeNeLux klassement , voorlopig sta ik 2de met 1 punt achterstand op Xavier dus moet ik zeker voor het eindigen in de 4de en laatste wedstrijd van het criterium , namelijk in Geel

  Groeten

  Wouter