• Duatlon Ruddervoorde

  Zondag ging ik van start in de duatlon van Ruddervoorde op het parcour dat ik ondertussen al enkele honderden keren gereden heb. Het was enorm warm en mijn trainer prentte me in om traag te starten , veel te drinken en het laatste lopen alles te geven.

  De start zelf ging enorm rap. Ik probeerde aan te klampen , maar ik liet hen redelijk rap weglopen. Het eerste lopen ging eigenlijk niet goed. Ik kwam niet in mijn ritme en na 5km lopen kwam ik voorbij in een voor mij heel trage 18 min. 13 sec.

  Mijn wissel ging vlot en in tegenstelling tot mijn lopen vond ik bijna meteen mijn tempo. Ik reed de eerste van drie rondes aan een goed tempo te samen met Guillaume Wilikens. We werkten goed samen en in de 2de ronde kwamen we terug bij Thomas Langhendries en Robin Dumeez. Ik vroeg meteen hoeveel de voorsprong was op de volgende atleten. Ze zeiden dat er 2 een dikke 2 minuten voor zaten. Aangezien we met vier waren dacht ik dat we ze nog terug konden pakken , maar om 1 of andere reden wilden/konden ze niet meewerken. Ik ging dan maar zelf op kop rijden en af en toe plaatste ik een aanval , maar ik slaagde er niet in om weg te rijden. De 3de ronde viel het dan helemaal stil , er werd gewoon niet meer gereden en zo verloren we heel veel tijd.

  Mijn wissel ging weer goed ( ondanks dat iemand zijn fiets op mijn plaats had gezet) en ik kwam als 2de van de groep de wissel uit. Ik ging compleet voluit en ik ging zelf rapper dan in mijn eerste lopen! Ik kon weglopen van de andere 3 atleten wat me wel verbaasde.

  Ik kwam 54sec. tekort om de 4de plaats nog in te halen dus werd het een 5de plaats. die 54sec. heb ik compleet verloren in het fietsen dus dat was wel een afknapper, toch nog een behoorlijk resultaat ondanks een barslecht begin dus een redelijk dubbel gevoel.

  Ik laat volgende week zowel de zwemloop als de koers in Poperinge links liggen gewoon omdat ik nu de komende weken hard aan mijn lopen wil werken en er weer helemaal staan in Mamer. 

  Stand BeNeLux circuit

  1Jorik Van Egdom 2ptn

  2Wouter Devalet 8ptn

  2Xavier De Vriendt 8ptn 

 • BK poegenduatlon Doornik

  Vandaag stond ik voor het eerst aan de start van een ploegenduatlon dus even kort uitleggen wat een ploegenduatlon is. Je start met max. 7 en met min. 5 atleten , je blijft te samen en de tijd van de 5de atleet telt als eindtijd van de hele ploeg. Onze ploeg DVB 1 startte in de 3de en in theorie zwakste reeks van de 3. Onze ploeg bestond uit Jan Petralia , Laurent Van Parys , Simon Hoste , Juan Vansteelant , Sara Roose , Wouter Caenepeel en ikzelf.

  De start was behoorlijk traag omdat de hele ploeg mee moet kunnen. Na 400 meter keek ik achterom en zag dat Wouter Caenepeel en Sara Roose ongeveer 10 sec. achterstand hadden. Het was de bedoeling om na het eerste lopen nog met 7 samen te zitten , maar iedereen had rap door dat hun tempo te langzaam was om op te wachten. We gingen dus door met 5 , we zaten in 3de positie van onze reeks. Het hele eerste lopen werd een behoorlijk goed , gelijkmatig tempo gelopen.

  In de wissel ( waar ik voor het eerst van schoenen wisselde ) liep het voor mij helemaal in het honderd , ik liep langs de misse kant naar mijn fiets maar dat was rap gecorrigeerd. Bij het op de fiets springen liep het compleet mis. Een van de rekkers aan mijn schoenen was losgesprongen waardoor mijn schoen de grond raakte en uit mijn kliks viel. Enorm veel gepruts om van mijn fiets weer te springen en terug te gaan , zo heb ik de ploeg toch wel een 20 tal seconden opgehouden Schamen.

  Eenmaal weer bij de groep begonnen we door te knallen met bijna constant 40km/u. Jan en ik deden het meeste werk , Juan en Laurent namen ook af en toe eens over en Simon bleef in de wielen zitten omdat hij het erg moeilijk had en soms moest hij bijna lossen.

  Toen we na het fietsen de wisselzone binnen kwamen nog steeds in 3de positie van onze reeks hoorde ik een scheidsrechter iets zeggen over disqualification. Ik dacht dat ik het mishoord had en dus liepen we de wisselzone uit en ik zag dat diezelfde scheidsrechter de rode kaart toonde. We liepen gewoon door , terwijl zaten Simon en Juan er compleet door. We zagen dat ETZ 3 snel terug kwam op ons. Simon en Juan hebben boven hun grenzen gelopen en zichzelf overtroffen , we konden de andere ploeg nog net afhouden.

  We finishten als 14de op 23 ploegen , een mooie prestatie voor een team dat enkel jeugd atleten heeft ingezet terwijl geen enkele andere ploeg jeugd heeft gebruikt. Na de finish kregen we te horen dat we weldegelijk een rode kaart hadden gekregen en dus niet in de uitslag zouden worden opgenomen... Het was op een domme manier gebeurd , normaal moet iemand die 30 sec achter zijn ploeg zit uit wedstrijd stappen. Sara had dit niet gedaan en gewoon door gelopen om wedstrijdritme op te doen. Waarschijnlijk de officials niet gehoord die zeiden dat ze moest stoppen. ( Doornik is een waalse stad dus als ze het in het Frans zeggen heb je nog minder kans dat je er op let) Jammer genoeg worden we hierdoor in de uitslag geschrapt , maar we nemen het haar absoluut niet kwalijk. Het belangrijkste is dat we een sterke prestatie hebben neergezet. Volgende week is het weer wedstrijd , de duatlon die ik vorig jaar won , namelijk Ruddervoorde.

   

  Groeten

  Wouter