• Sint-Rembert Corrida Torhout

  Gisteren stond ik aan de start van de verplichte loopwedstrijd op school : de corrida. De afstand was dit jaar een beetje korter , 7.7 km moest er afgelegd worden. We vertrokken met enkele duizenden leerlingen van het middelbaar waarvan uiteindelijk 2393 binnen een uur en 20 minuten waren geariveerd.

  Ik vertrok behoorlijk goed, wel met wat geduw en getrek maar dat is normaal als het zo'n massastart is. Ik kwam meteen in de kopgroep van een 40 tal atleten terecht. Na een kleine kilometer liet ik de groep gaan en liep ik een tempo dat net onder mijn verzuringsgrens lag.( Ik wou toch niet teveel last hebben van de benen tijdens het bk ploegenduatlon) Zo haalde ik nog een 3tal atleten terug in. Toen we het bos uitkwamen op 3km van de streep kreeg ik een lichte klop van de man met de hamer en moest lossen uit mijn groepja. Ik probeerde een redelijk tempo te blijven lopen en dat lukte ook zodat "slechts" een 7 tal atleten me nog inhaalden. Ik finishte uiteindelijk in een tijd van 29.59 , goed voor een 26ste tijd algemeen en een 3de tijd in mijn leeftijdscategorie.

  Ik denk dat ik toch tevreden mag zijn over mijn prestatie , 's avonds ben ik nog een 30tal km gaan losrijden. Ik voel toch dat er nu nog lichte verzuring in mijn benen zit dus hopen dat het eruit is tegen morgen om toch goed van start te kunnen  gaan op het BK ploegenduatlon in Doornik.

  Groeten

  Wouter

 • Koers Roesbrugge

  Gisteren stond ik aan de start van mijn allereerste koers. Een compleet nieuwe ervaring voor mij. We moesten 56km rijden op een vlak parcour waar behoorlijk veel wind stond. Met 22 renners stonden we aan de start en de meisjes waren 3 min. voor ons vertrokken ( ze proberen hen altijd zo rap mogelijk in te halen omdat er premies te verdienen zijn op het einde van elke ronde). De eerste van 10 rondes was heel rustig , er werd amper boven de 30 km/u gereden. De 2de ronde kwam er wel schot in de zaak en begonnen de aanvallen. De 4de ronde werd bijna constant boven de 40 gereden en zo werd het peleton aan stukken gereden. De meisjes werden ingehaald en we bleven nog met een 8tal renners over. In het begin van de 5de ronde kreeg ik af te rekenen met pech , platte band langs achter en einde van mijn wedstrijd. Ik was behoorlijk teleurgesteld , maar ik kan me optrekken aan het feit dat ik goed mee was. De volgende keer beter...  Vrijdag zal ik waarschijnlijk starten in de corrida , maar ik weet nog niet of ik voluit zal lopen of niet aangezien ik zondag het BK ploegenduatlon heb.

  Groeten

  Wouter

 • BeNeLux duatlon Horst aan de Maas (NL)

  Zondag stond de duatlon in Horst aan de Maas op het programma , de eerste duatlon van het BeNeLux circuit. Naar jaarlijkse gewoonte werd er met de duatlonploeg weer een weekend van gemaakt. De sfeer was goed en zondag stonden we ontspannen aan de start van de eerste non-stayer(=niet in elkaars wiel rijden tijdens het fietsen) duatlon van het jaar.

   De start ging niet al te rap en ik kon makkelijk volgen in 5de positie in de kopgroep. Na 1.5 km liet ik de kopgroep gaan omdat het tempo net iets te hoog lag om vol te houden.Ik vond meteen het goede tempo en ik verloor niet veel afstand op de kopgroep. Na 1 van de 2 rondes lopen liep ik in een groepje van 3 voor de 4de plaats in het totaal en 3de plaats bij de jeugd A. Ik heb in de 2de ronde enkele keren een versnelling geplaatst om toch alleen aan het fietsen te kunnen beginnen en zo geen problemen te krijgen met de officials over het al dan niet stayeren. De eerste fietsronde leek ik te naderen op de 2de plaats voor de jeugd A , de 2de ronde was het een stuk minder , mijn tempo zakte tot 35 à 36km/u en de 2de plaats was gaan vliegen. Eenmaal gewisseld was mijn energie compleet weg en ik liep enkel nog op karakter de laatste run. Mijn 4de plaats algemeen en 3de plaats bij de jeugd A kwam niet meer in gevaar. Ik ben tevreden over mijn wedstrijd. Mijn volgende duatlon is het BK ploegenduatlon in Doornik en waarschijnlijk doe ik zaterdag mee aan een koers.

  film Horst : http://www.youtube.com/watch?v=8sPmDnVizz4

  Groeten

  Wouter

 • BK duatlon Wevelgem

  10/04 , in teken van die dag stond elke training van de laatste maanden , de dag van het belgisch kampioenschap. Zondag was het dan eindelijk zover. We stonden met 65 atleten aan de start. In de start liet ik me iets te veel naar achter duwen , maar uiteindelijk bleek dit niet erg omdat vooraan niemand het initiatief wou nemen en zo kwam ik zonder extra moeite te doen snel terug. Door het warme weer had ik me voorgenomen om mijn eigen tempo te blijven lopen om zo krampen te vermijden. Dit lukte tamelijk goed ,maar mijn tempo was gewoonweg niet snel genoeg. Na een zeer rappe wissel kwam ik terecht in het groepje dat reed voor de 8ste plaats. Het fietsparcour was helaas absoluut niet mijn ding , 4 ronden van 5km waarin 2 haarspeldbochten zaten die het tempo er compleet uithaalden en dan nog een 10 tal andere bochten per ronde. Ik kwam gewoonweg aan explosiviteit tekort en ik moest na elke bocht een gat dichten. In de laatste ronde moest ik lossen en ben ik mijn eigen tempo beginnen rijden van rond de 38 km/u gemiddeld , dit ging veel beter en ik kon de schade beperken met het groepje voor me. Na weer een rappe wissel ( in totaal stond ik het minst lang van iedereen in de wisselzone) zag ik dat ik slechts enkele seconden achter stond op de achtste plaats. Het begin van het lopen ging niet zo goed en uiteindelijk verdween de achtste plaats uit het zicht... Na 1.5 km begon het lopen weer een heel stuk beter te gaan en kon ik een goed tempo vasthouden. Ik finishte als 9e belg in de jeugd A categorie. Ik ben tevreden over mijn prestatie hoewel ik in het begin van het seizoen mikte op een top 5 plaats , maar dit bleek te hoog gegrepen. Ik was nog 1 min. 40sec. van die plaats verwijderd. Het is denk ik duidelijk dat mijn loopconditie is verbeterd maar het is nog niet goed genoeg om mee te kunnen met de echte top. Volgende week is er weer wedstrijd , deze keer in Horst aan de Maas ( Nederland) dus we zullen er weer een weekend van maken met de duatlon.

  Groeten Wouter

 • Loopwedstrijd Oudenburg

  Zaterdag ging ik van start op de 10.7 km in Oudenburg. De start zelf ging niet te vlot , ik was veel te ver langs achter gestart in het pak. Ik heb dan behoorlijk rap mijn eigen tempo gezocht en na 1 km had ik een tijd van 3.30 , niet echt super dus. Daarna kon ik de volgende kilometers een goed tempo blijven lopen van ongeveer 3.20 per kilometer ( 18 km/u). Na 3 km miste ik de bevoorrading , op het eerste moment geen probleem ,maar na 4 kilometer begon mijn tempo serieus af te nemen. De benen waren gewoon leeg. Zo heb ik nog de resterende 7 km moeten lopen aan een trainingstempo. Ik was toch behoorlijk teleurgesteld na de finish , maar lang moest ik niet zoeken naar een verklaring. Nadat ik thuiskwam zag ik dat ik tijdens het lopen 2.5 liter aan vocht heb verloren... Dehydratatie dus. Dus zowel een positieve als een negatieve kant aan deze wedstrijd. Het probleem van het vochtverlies zal hopelijk wel opgelost zijn tegen zondag. In de komende 5 weken staan er 4 duatlons op het programma en misschien ook mijn eerste koers.

  Groeten

  Wouter