• Wintertriathlon Oostende

  Vandaag stond een triatlon op het programma als voorbereiding op het komende duatlonseizoen. 500 m zwemmen , 20 km moutainbiken op het strand en afsluiten met 5 km lopen waarvan 2.5 km op het strand. De start was per 10 en met tussen elke reeks 10 minuten. Ik ging in reeks 3 van start. Het zwemmen ging voor mijn doen behoorlijk goed. Ik kwam als 22ste uit het water van de 39 atleten. Daarna zo snel mogelijk omkleden, iets te snel waardoor ik bijna mijn rugnummer vergat aan te doen... Het moutainbiken op het strand bestond uit 2 ronden van 10 km met om de 300 meter een golfbreker die het tempo compleet eruit haalde. Er stond een felle wind die het er absoluut niet makkelijker op maakte. Ik had uiteindelijk de 13e tijd gefietst en dan was het tijd om te lopen. Ik vond meteen een vlot tempo op het strand en na 2.3 km haalde ik mijn ploegmaat Matthias Pyfferoen in die 10 minuten eerder was vertrokken. ik de 8ste looptijd waardoor ik opschoof naar de 11de plaats algemeen. Achteraf bleek dat ik ook beste jongere ( -18 jaar) was waardoor ik mijn eerste overwinning van het seizoen beet heb. En dat dan nog wel in een triathlon Lachen ! Voor de 2de maal op rij een goed geslaagde test. Het duatlonseizoen mag beginnen !!!

  Groeten Wouter

   

  BILD1748.JPG

   

   

   

   

   

   

   BILD1750.JPG

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  BILD1753.JPG

 • Niet gestart in Dadizele...

  Niet gestart in Dadizele door een lichte verekking in de hamstrings . Enkele dagen niet meer lopen en dan zal het wel weer genezen zijn.

  Groeten
  Wouter

 • Corrida 't Sas Oostende

  Gisteren stond de eerste wedstrijd van het jaar op het programma. De afstand was 7.4 km , ideaal om de benen eens goed te testen. Het parcour was licht golvend met een groot deel lopen langs het kanaal. Er stond een sterke wind waardoor het een zeer lastige wedstrijd zou worden. Aan de start stonden we met meer dan 400 atleten voor de 7.4 en nog een 100 tal voor de 3.7 km. De start ging goed en ik kon me na 1 km nestelen in de achtervolgende groep van ongeveer 10 atleten. Hier kon ik bij blijven tot de versnellingen tegen de wind in te veeleisend waren en ik besloot om mijn eigen tempo te lopen. Ik ben voor de rest van de wedstrijd alleen blijven lopen hoewel er nog 3 atleten konden passeren. Ik kwam als 18de aan in een tijd van 27.11 volgens mijn horloge en de klok die aan de finish stond ,hoewel op de site een tijd van in de 27.50 staat.

  P1030384.JPG

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Een meer dan geslaagde test dus , de looptrainingen deze winter beginnen hun vruchten af te werpen.
  Volgende week start ik in de loopwedstrijd van Dadizele. Hopelijk gaat het nog een stuk rapper dan gisterenLachen

  Groeten
  Wouter