• Scholenveldloop Brugge : Veltembos

  Nadat vorige week de veldloop in Beernem niet doorging was het gisteren "veld"loop in Brugge. Het parcour was voor de helft op asfalt en de rest op verharde ondergrond. De start was zoals gewoonlijk weer rap en ik kwam de eerste bocht door rond de 10de plaats met ongeveer een 15tal meters achterstand op de kop . Ik heb langzaam aan het gat met de kopgroep van 8 kunnen dichtlopen en heb me daarna in 4de positie gezet. Het duurde niet lang of we waren nog maar met 5 over. Toen de eerste 3 versnelden kon ik net niet volgen. Gelukkig zat de 3de al kapot waardoor ik hem op 300 meter voor het einde nog kon inhalen . Zo werd ik een goede 3de op een parcour dat me perfect lag. Zaterdag is het uitreiking van het BeNeLux-circuit en ook van de KW-cup. De volgende wedstrijd is ook meteen mijn laatste wedstrijd van het jaar. Het Vlaams kampioenschap scholenveldlopen op 17 november.

  Groeten Wouter

 • Pk Scholenveldlopen Roeselaere-Beveren

  Vandaag het provenciaal kampioenschap op het programma. Het parcour was licht veranderd in vergelijking met vorig jaar maar dat zorgde er wel voor dat lopen met spikes geen voordeel op leverde Lachen. We stonden met ongeveer 50 man aan de start voor 2.3 km lopen. De start heb ik compleet gemist doordat ik me te veel heb laten wegdrummen. Ik zat op een bepaald moment zelfs bij de laatste 10... De inhaalrace kon dus beginnen! Na de eerste van 4 ronden zat ik nog net niet in de top 20 (bij de eerste 20 zitten is nodig voor de selectie voor het vlaams kampioenschap.) Ik kon nog een paar plaatsen opschuiven en eindigde als nummer 14 op nog geen 3 meter van de 11de... Jammer van die mislukte start want er zat zeker een top 10 plaats in. Het positieve is wel dat ik geselecteerd ben voor het vk en we met de schoolploeg provenciaal kampioen zijn in onze reeks. Volgende week is het (denk ik) veldloop in Beernem.

  Groeten Wouter

 • Oefencross houtland atletiek club

  Zondag was een wedstrijd om snel te vergeten. We stonden met slechts twee aan de start . Jammer genoeg voor mij was het Veldloper Ward D'hoore waar ik tegen moest lopen , hij staat aan het begin van een nieuw seizoen , ik op het einde. De eerste 400 meter probeerde ik te volgen maar het tempo lag gewoonweg te hoog. Ik kon daarna geen goed tempo meer vinden en zo kwam ik aan als 2de op een veel te grote afstand. Hier houd ik absoluut geen goed gevoel aan over.

  Groeten Wouter

 • Scholenveldloop Brugge : Zandstraat

  Vandaag was het de scholenveldloop van de zandstraat. Het parcour was weinig in het veld maar deze stukken lagen er wel slecht bij. De wedstrijd was 2.3 km lang, al beter dan vorige week maar de snelheid ging zowiezo weer te hoog liggen voor mij. De start zelf was hectisch een paar die gewoon spurten in het begin om dan te wandelen en de rest ophouden, na de eerste bocht zat ik niet eens bij de eerste 20 hierdoor. Daarna heb ik gespurt om plaatsen te winnen en toch nog een rol van betekenis te hebben in deze wedstrijd. De eerste was er al vandoor toen ik aansluiting vond met de achtervolgers. Toen ben ik een strak tempo beginnen lopen. Toen de aanvallen begonnen ben ik gewoon mijn eigen tempo blijven lopen en zo werd ik toch mooi 3de in mijn reeks. Volgende week is het Pk scholenveldlopen in Roeselaere-Beveren. In die wedstrijd moet ik bij de eerste 20 zijn voor een selectie voor het vlaams kampioenschap af te dwingen.

  Groeten Wouter

 • Scholenveldloop Brugge: Koude Keuken

  Woensdag had ik weer een scholenveldloop op het programma , in Brugge het domein de Koude Keuken. de afstand was veel te kort, er moest slechts 1500 meter worden afgehaspeld dus het beloofde een snelle wedstrijd te worden. We stonden aan de start met ongeveer 30 atleten. Het was meteen een verschroeiend tempo vanaf de start en ik was niet echt denderen weg. Ik zat in ongeveer 10 positie na de eerste bocht maar er was gelukkig nog geen groep weg. Na wat gevloek en ontwijken van paaltjes kwam ik in een kopgroep van 5 met een kleine voorsprong na de eerste van 2 ronden. Uiteindelijk moest ik een klein gaatje laten met de eersten maar er viel nog een andere atleet terug en die kon ik nog inhalen. in de eindspurt kwam er nog iemand terug vanuit de achtergrond en hij kon me nog voorbijsteken. Toch meer dan tevreden 5de algemeen en 4de van mijn reeks. De volgende wedstrijd is weer een scholenveldloop in Brugge maar dit maal in de Zandstraat.

  Groeten Wouter