• Pk duatlon Waardamme

  Zondag was het eindelijk zover. De dag waarop ik mijn provenciale titel moest verdedigen. Ik was behoorlijk nerveus maar de opwarming verliep goed waardoor de zenuwen een stuk minder waren. Het deelnemerveld was sterk met de 2de en 3de van België. Gelukkig zijn zij niet van West-Vlaanderen... Bij de start zelf heb ik meteen mijn eigen tempo gekozen zonder te proberen aanpikken bij de 2 leiders. Daarvan kreeg ik later spijt omdat de leiders na 1 ronde lopen van 1.25km niet verder uitliepen dan bij de start. In de 2de ronde moest ik op de stukken tegenwind dan toch wat toegeven en zo kwam ik met een 30 tal seconden achterstand de wisselzone binnen. Het fietsen was een echte marteling omdat de leiders van me wegreden en omdat er een groep van 5 achter me zat te rijden. Ik bleef doorrijden in de hoop dat ik niet terug ging gegrepen worden en toen ik moest beginnen aan de afsluitende 2.5km lopen hoorde ik dat ze niet dichter waren gekomen. Bij het lopen vond ik meteen het juiste tempo maar al na 300 meter lopen begonnen de eerste krampen in mijn benen te komen. Ik bleef op het zelfde tempo lopen maar de krampen bleven aanhouden. Uiteindelijk finishte ik als 3de en werd zo voor de 2de maal op rij provenciaal kampioen duatlon. Het podium voor het provenciaal kampioenschap was volledig voor Duatlon vereniging Baliebrugge met op de 2de plaats Brecht Foré en 3de Maxim Jaques. Voor de rest was DVB de grote winnaar op het pk bij de jeugd met bij de meisje c-jeugd : Sien Devalet , Jongens C-jeugd : Maarten Gyssels ,Jongens jeugd-A: Matthias Pyfferoen , Jongens Junioren: Kenneth Vandendriessche.

   BILD1683.JPG

   BILD1687.JPG

  BILD1697.JPG

  BILD1699.JPG

  BILD1701.JPG

  BILD1704.JPG

  BILD1705.JPG

  Groeten Wouter

 • Tijdrit Torhout

  Gisteren ging ik van start in een tijdrit voor "wielertoeristen" in Torhout. Dit betekent dat niemand een wielerlicentie mag hebben voor wedstrijden. Het materiaal waarmee de meeste reden was wel goed genoeg om bij de profs aan de start te komen... De tijdrit zelf was 6.6km lang. Bij de start zelf ging ik meteen voluit en ik kon 2.5 km aan een constant tempo van 41 à 42 km/u rijden zonder het gevoel te hebben dat ik het zeer lastig had. Toch begon ik de verzuring hierna zwaar te voelen en was het echt knokken om boven de 38 te blijven rijden op het stuk wind mee. Maar toen moest het ergste stuk nog komen Veel lastige bochten waarna je moest optrekken tegen de wind in. Het was echt compleet doodgaan en ik kon nog net boven de 36km/u blijven. Ik kwam aan in een tijd van 10 min 37 sec. wat goed is voor een gemiddelde snelheid van 37.245 km/u. Misschien dat ik een volgende keer iets trager van start moet gaan... Deze tijd was wel goed genoeg voor een 5de plaats bij de -25 jarigen. Hopelijk kan ik nog iets dieper gaan op het provenciaal kampioenschap van Waardamme volgende week.

  BILD1671.JPG

   

   

   

   

   

   

   

   

  BILD1672.JPG

   

   

   

   

   

   

   

   

  Groeten Wouter

 • Kermisloop Torhout

  Dit was een wedstrijd om nog een te testen hoe ver ik sta met mijn conditie. Mijn wedstrijd die 6.5 km lang was startte te samen met de 13km. De 1ste 2 km lopen ging vlot en ik kon goed mijn tempo aanhouden. Dan kwamen de stukken onverhard eraan en dat ging een stuk minder vlot , ik had niet genoeg grip om goed te blijven lopen en zo kreeg ik het 2.5 km lang het erg lastig. Toen ik eindelijk uit het bos was kwam had ik nog altijd moeite met mijn tempo. de laatste km ging het weer beter en zo eindigde ik in een tijd van 24.36 wat 15.9km/u is. Goed voor een 8ste plaats bij de junioren en een 9de plaats algemeen op de 6.5km. Vooraf had ik gehoopt om onder de 26min. te lopen dus ben ik zeker tevreden. Nu is het nog enkele weken trainen om op 29 augustus mijn provenciale titel te verdedigen in Waardamme.

  Groeten Wouter

 • Powerman Duatlon Geel

  Zondag was het de powerman duatlon in Geel. Heel veel verwachtte ik er niet van omdat ik de dag voordien 11 uur in de auto heb gezeten en pas om 1 uur 's ochtends thuis was van een vakantie naar de Pyreneeën. Daarna om 9 uur vertrekken om nogmaals een anderhalf uur in de auto te zitten richting Geel. Het fietsparcour was 5 ronden van 2 km met heel veel bochten... niet echt iets voor mij dus. De start was rap en ik moest meteen voluit gaan om mee te kunnen met Glenn Van Hout en Thomas Laghendries. Na 1 ronde van de 4 moest ik ze laten gaan. Daarna bleef ik 2 ronden op ongeveer dezelfde afstand. Toen er nog een andere atleet me passeerde kon ik ook niet mee. Na een goede wissel had ik weer kunnen voorbijsteken en kwam zo als 3de uit de wisselzone met een kleine voorsprong. Maar het duurde niet lange voor hij terug was en na de bochten trok hij veel rapper op dan ik. Toen ik in de wisselzone was hoorde ik dat de achterstand te groot was en dat de achtervolger te ver zat om me nog in te halen dus liep ik rustig uit naar een 4de plaats voor de wedstrijd en naar de titel van BeNeLux kampioen. Proficiat aan Glenn voor de schitterende manier waarop hij de wedstrijd heeft gewonnen. Mijn volgende wedstrijd is zaterdag , de kermisloop van Torhout.

  Groeten Wouter